Abordarea stilului boho chic pentru amenajări interioare îmbină frumusețea minimalistă cu accente metalice și texturi delicate, conferind încăperilor un rafinament aparte. Designul boho chic este ideal pentru cei care preferă un decor caracterizat de linii simple, materiale naturale, culori neutre și alte astfel de elemente care creează un ambient relaxant și sofisticat, fără să pară prea pretențios sau încărcat vizual.


1. Stilul boho chic pentru amenajări interioare, arta de a îmbina culoarea și textura - elementele esențiale care creează un interior relaxat și vibrant


Stilul boho chic pentru amenajări interioare este o fuziune subtilă de influențe boeme, accente naturale și elemente contemporane, creând un decor creativ și mai organizat față de stilurile boeme tradiționale.


1.Stilul boho chic pentru amenajari interioare-fereastra, canapea, paturi


Poză de Adrien Olichon pe Pexels


  • Paletă cromatică vibrantă și contrastantă 


Acest design este caracterizat de o cromatică diversă, care variază de la tonuri neutre până la roșu intens, verde smarald, galben muștar sau albastru marin. Este important ca modul în care se combină aceste nuanțe să mențină un echilibru, evitând supraîncărcarea vizuală. De exemplu, pereții pot fi vopsiți în nuanțe naturale, precum bej, gri deschis, crem sau pot să rămână la clasicul alb. 

Accentele de culoare anihilează monotonia, așadar se recomandă integrarea unei piese de mobilier sau a unor obiecte decorative într-o nuanță plină de viață, creând astfel puncte de interes vizual. Accesoriile boeme complimentează natura nobilă a lemnului evidențiind finisajele naturale și culorile pământii precum maro, bej sau gri deschis.


1.Stilul boho chic pentru amenajari interioare-pat, masuta, covor

Poză de NastyaSensei pe Pexels


O idee inspirată pentru un contrast de efect recomandă integrarea unor accesorii în culori vii, precum un covoraș, o draperie, perne decorative, lenjerii de pat sau macrameuri lucrate manual. De exemplu, așezarea unui covoraș în nuanțe de roșu și portocaliu în apropierea unei comode din lemn masiv o va transforma în piesa centrală din decorul boho chic. Confortul este un aspect esențial designului boho chic, iar acesta poate fi obținut creând un contrast tactil prin asocierea unei canapele din lemn masiv cu pături și perne mari și moi din materiale naturale. Se poate opta pentru o culoare accent, iar pentru cei care doresc să păstreze un decor uniform sunt recomandate culori inspirate din natură, precum verde măsliniu, ocru sau bleu ciel. 

  • Texturi variate 


Stilul boho chic promovează diversitatea finisajelor și a materialelor, adăugând profunzime spațiului prin această îmbinare subtilă de texturi brute completate de textile rafinate. De exemplu, cel mai des utilizate materiale pentru mobilier sunt lemnul masiv, ratanul, piatra, respectiv catifeaua, lână și mătasea pentru covoare, draperii sau perdele. 

  • Accente naturale 


Rolul acestora este de a crea o armonie între cromatica vibrantă și texturile variate. Accentele naturale se pot regăsi în mobilier din lemn masiv, ghivece din ceramică, vase din lut și plante, prin care se conturează un mediu confortabil și o coerență optică. Accentele naturale pot să cuprindă și motive florale abstracte, peisaje, păsări exotice și alte elemente inspirate din natură care să promoveze o atmosferă caldă și artistică.  

  • Piese de mobilier 


Stilul boho chic pentru amenajări interioare favorizează mobilierul care impresionează prin funcționalitate și estetica desăvârșită. Acesta variază de la liniile simple, minimaliste și până la forme fluide. Integrarea unei mese din lemn masiv, a unui fotoliu cu tapițerie din catifea și a unei lămpi de podea cu abajur, ilustrează imaginea unei încăperi concepute conform stilului boho chic. 

  • Detalii de impact 


Obiectele artizanale, precum ceramica pictată manual, vasele de lut, tapiseriile, un tablou abstract, oglinzile înrămate artistic, lumânările, lămpile cu design neconvențional, o colecție de discuri sau un pick-up vintage sunt deseori preferate de adepții acestui stil.  

  • Iluminatul 


Alegerea corectă a luminilor amplifică atmosfera caldă și primitoare prin care stilul boho chic se distinge de alte designuri. Cele mai recomandate corpuri de iluminat sunt lămpile suspendate, cele de masă ori de podea cu abajur textil sau sticlă, modele care oferă o lumină difuză, perfectă pentru o atmosferă relaxantă. Acestea trebuie amplasate astfel încât să accentueze anumite zone ale camerei.  

Stilul boho chic pentru amenajări interioare reprezintă un aport echilibrat între elemente moderne și detalii boeme, accente naturale, culori vibrante și texturi variate. Fiecare detaliu caracteristic acestui design contribuie la crearea unui spațiu în care arta, estetica modernă și natura se întâlnesc pentru a crea un stil de viață relaxat, organizat, sofisticat și în același timp, sustenabil.  

2.  Boho chic în design – piese de mobilier și accesorii pentru o casă eclectică


Boho chic este un design care apreciază piesele de mobilier realizate din lemn masiv, ce promit durabilitate, emană frumusețe naturală, căldură și o senzație de permanență. 

Acestea sunt concepute să reziste la uzură și să-și conserve impecabil aspectul natural pentru mult timp, un lucru esențial pentru amenajările boho chic, unde accentul este pus pe funcționalitate. De asemenea, lemnul masiv se distinge printr-o frumusețe aparte pe care alte materiale nu o pot replica. 


2.Boho chic design-oglinda rotunda, masuta, statuete

Poză de Polina Kovaleva pe Pexels

2.Boho chic design-comoda lemn, lampa, planta

Poză de Tima Miroshnichenko pe Pexels


  • Măsuțe de cafea din lemn masiv 


Acestea sunt cele mai versatile piese de mobilier, care pot servi atât ca punct central dedicat socializării, cât și ca suport elegant pentru cărți sau alte obiecte de uz zilnic. În designul Boho Chic se disting adesea măsuțe în stil rustic, prevăzute cu margini neregulate sau texturi brute, care se pot combina armonios cu un covor înfrumusețat cu detalii etnice sau unul persan cu motive florale sau geometrice. 

  • Rafturi sculptate manual din lemn masiv 


Rolul acestora este unul complex, contribuind la crearea unui decor organizat și boem. Rafturile pot servi ca suporturi pentru o colecție de discuri ori cărți vintage, plante de interior în ghivece de ceramică pictată manual, aducând în acest fel o notă de rafinament încăperii. Piesele din lemn masiv lucrate manual sunt create cu atenție la detalii și pot fi integrate cu succes într-un decor înfrumusețat cu plante de interior și textile din bumbac sau lână pentru a accentua farmecul natural al lemnului. 

  • Fotolii cu rame din lemn masiv 


Fotoliile cu rame din lemn masiv sunt adesea piesele centrale într-un dormitor, hol sau living. Popularitatea acestora se datorează atât durabilității naturale a lemnului masiv, cât și pentru capacitatea acestui material de a adăuga căldură și confort într-un spațiu de odihnă sau în camera de zi. Pentru a amplifica senzația aceasta este recomandată asocierea unor fotolii din lemn masiv cu un covor din lână sau blană sintetică, care să contrasteze cu suprafața dură a lemnului.  

  • Mobilier din lemn masiv, ca punct focal 


Comodele pot deveni elementele centrale ale spațiului boho chic prin amplasarea în apropriere a unor vase ceramice colorate, a unui covoraș persan sau cu ajutorul unor lămpi cu abajur din material textil. Este important ca alegerea accesoriilor să reflecte personalitatea persoanei care ocupă acel spațiu.  De asemenea, acestea trebuie selectate astfel încât să se păstreze un aspect ordonat și aerisit.  

Cuierele pot fi amplasate la intrarea în locuință, alături de coșuri din răchită pentru depozitarea umbrelelor, pălăriilor și a altor accesorii uzuale. De asemenea, cuierele din lemn masiv compun un look coerent în combinație cu decorațiuni murale proiectate din lemn reciclat sau frunze uscate. 

Un șemineu poate deveni punctul de atracție al unui living spațios, adăugând o notă caldă prin asocierea cu accesoriile potrivite. Pentru a sublinia elegant designul impunător caracteristic unui șemineu din lemn masiv sunt încurajate texturile suprapuse, începând de la obiecte decorative din ceramică și până la oglinzi cu rame vintage create din alamă.  

Mobilierul din lemn masiv oferă unicitate spațiului respectiv, deoarece fiecare piesă are propriile sale variații de culoare, de textură, noduri sau crăpături fine, oferind de asemenea un sentiment de autenticitate care nu poate fi replicat de alte materiale. 

2.Boho chic design-comoda neagra, tablouri, lampa podea

Poză de Christa Grover pe Pexels

Spre deosebire de piesele sintetice sau produse în masă, mobilierul din lemn masiv este caracterizat de stabilitate și versatilitate, adaptându-se impecabil designului boho chic, rustic sau chiar minimalist. De asemenea, mobilierul din lemn masiv este proiectat să reziste peste decenii, dezvoltând o patină estetică de-a lungul timpului. 

Integrarea mobilierului din lemn masiv cu elemente complementar

2.Boho chic design-pat lemn, asternut alb, covor

Poză de Polina Kovaleva pe Pexels

Aceste elemente pot fi introduse cu succes în designul Boho Chic, alături de plante de interior, textile naturale, covoare cu motive etnice, plus alte astfel de elemente menite să compună un ambient autentic și echilibrat. 

  • Covoare cu motive etnice 


Acestea pot varia de la modele persane cu motive tribale sau chiar geometrice, alături de o măsuță de cafea sau un dulap din lemn masiv. Covoarele persoane cu nuanțe de albastru și roșu pot deveni elemente de accent, în timp ce restul încăperii este dominat de tonuri neutre și naturalețea tipică lemnului masiv. 

  • Plante de interior 


Designul robust și profunzimea caracteristică lemnului pot fi echilibrate cu ajutorul plantelor de interior, precum ferigile, suculentele, palmierul sau ficusul.  Plantele de mari dimensiuni pot fi așezate lângă dulapuri din lemn masiv, iar pentru cele mici locul ideal poate fi măsuța de cafea sau rafturile. Prin integrarea tonurilor naturale ale acestora și ale pieselor din lemn masiv se poate crea o atmosferă organică și plină de prospețime. 

  • Textile naturale 


Inul, bumbacul sau lâna adaugă o textură moale, care creează un contrast plăcut, atât vizual, cât și tactil cu duritatea pieselor din lemn. De exemplu, așternuturile din bumbac pentru un pat din lemn masiv, ori o cuvertură așezată pe o comodă din acest material pot contribui la conceperea unui design organic boho chic. 

Utilizarea excesivă a materialelor, modelelor și a cromaticii poate sabota o încăpere amenajată în stil boho chic. De exemplu, o mobilă de living din lemn masiv în nuanțe bogate de maro nu trebuie asociată cu multe perne decorative și covoare în culori tari, întrucât se poate obține un efect vizual obositor.  

De asemenea, introducerea unor covoare din material sintetic sau a unor piese din metal strălucitor lângă mobilierul din lemn masiv dezechilibra armonia pe care se bazează stilul boho chic. 


3. Design boho chic - combinații surprinzătoare pentru holuri și camere mici


Designul boho chic, cunoscut pentru formula sa complexă care include elemente naturale, texturi și culori este adesea asociat spațiilor mari. Farmecul acestui stil poate fi adaptat și apartamentelor, garsonierelor sau chiar a holurilor, oferind o soluție creativă de a transforma un spațiu limitat într-un exemplu de confort.


3.Design boho chic-canapea, masuta cafea, lampa podea, ceas de perete

Poză de Skitterphoto pe Pixabay


  • Accente textile pentru a defini zone distincte 


Se recomandă amplasarea unor covorașe din iută sau bumbac pentru a delimita zona de relaxare, spațiul de lucru sau cel destinat mesei. Astfel este obținut acel ambient ordonat și aerisit pentru un design boho chic desăvârșit. De asemenea, aceasta este ocazia ideală de a integra texturi naturale, care să contribuie la crearea unei atmosfere cozy.  

  • Plante de interior și ghivece suspendate 


Amplasarea acestora în locuințe mici trebuie făcută strategic. Ghivecele suspendate, plantele cu frunziș bogat sau cele cățărătoare pot fi așezate în colțurile holului sau deasupra ferestrelor. 

  • Oglinzi pentru amplificarea spațiului 


Un truc popular folosit pentru a crea iluzia optică a unui spațiu mai mare decât este în realitate constă în folosirea oglinzilor. Pentru a respecta estetica boho chic se poate opta pentru oglinzi cu rame din metal patinat sau din lemn sculptat. Acestea pot fi așezate într-un colț al holului sau al camerei pentru a extinde vizual spațiul. 

  • Iluminare ambientală și lămpi decorative 


Stilul boho chic încurajează utilizarea surselor de lumină caldă și difuză, în acest scop fiind recomandate lămpile de podea cu design artizanal, precum și cele din țesături naturale ori din ratan sau chiar un șir de luminițe decorative. 

  • Crearea unui colț de relaxare boem 


Chiar și într-o garsonieră ori într-un hol se poate crea o zonă dedicată activităților de relaxare. O canapea confortabilă cu 2 locuri din lemn masiv, ori un fotoliu confortabil asortat cu o măsuță de cafea din același material și câteva perne decorative cu motive etnice pot transforma un spațiu mic într-un refugiu boem. 

Casele boho chic sunt spații relaxate, dar în același timp pline de personalitate, grație texturilor variate, a cromaticii calde, precum și a decorului vintage sau artizanal. Mobilierul din lemn masiv este conceput să-și păstreze farmecul și robustețea de-a lungul decadelor, iar plantele de interior adaugă o notă de prospețime. Materiale precum bumbacul, lemnul sau ratanul care invită la confort tactil și vizual. Atmosfera generală este una relaxantă și expresivă totodată, fiind rezultatul fuziunii dintre simplitate și complexitate decorativă.